Τι λένε οι περισσότερες εταιρείες και τι είναι αυτό που δεν λένε ...

Για τα R32 & R290 Ψυκτικά Μέσα

Πρώτα από όλα...  Η ασφάλειά σας.

Εισαγωγή στα ψυκτικά μέσα R32 & R290
Τα φιλικά προς το περιβάλλον ψυκτικά υγρά υδρογονανθράκων R32 και R290 που χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά είναι εύφλεκτα και άοσμα. Επιπλέον, μπορούν να καούν και να εκραγούν υπό ορισμένες συνθήκες. 

Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος καύσης και έκρηξης εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Εγκατάσταση κλιματιστικού σε δωμάτιο ανάλογου  Εμβαδού. Περισσότερα εδώ.

Σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ψυκτικά μέσα, τα ψυκτικά μέσα R32 & R290 είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δεν καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος και οι επιπτώσεις τους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι πολύ χαμηλές. 

  • Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντοτε το εγχειρίδιο πριν από την εγκατάσταση, τη συντήρηση ή τη χρήση για πρώτη φορά του κλιματιστικού σας.
  • Το κλιματιστικό με ψυκτικές ουσίες R32 & R290 να μην το χρησιμοποιείτε σε δωμάτιο με ανοιχτή φωτιά ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα.
  • Για τα ψυκτικά μέσα R32 / R290, όλες οι μηχανικές συνδέσεις (ρακόρ) πρέπει να είναι σε εξωτερικούς χώρους  (δηλαδή οι εσωτερικές συνδέσεις “ρακόρ” να αφαιρούνται και οι συνδέσεις να γίνονται με κόλλημα του χαλκοσωλήνα).
  • Είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με τις διατάξεις των εθνικών νόμων και κανονισμών που σχετίζονται με το φυσικό αέριο.
  • Είναι απαραίτητο να αφαιρείτε το ψυκτικό αέριο μέσα από το σύστημα, όταν συντηρείτε ή αποσύρετε ένα κλιματιστικό.
  • Σταματήστε αμέσως τη χρήση του κλιματισμού σας και καλέστε τον τεχνικό εάν αισθάνεστε ότι το κλιματιστικό σας έχει χάσει την απόδοση του (πιθανώς από διαρροή), μυρίζει σαν να καίγεται ή σας κάνει παράξενο θόρυβο. 

Οι περισσότερες πληροφορίες σε αυτές τις σελίδες είναι αποτέλεσμα προσωπικής γνώσης και εργασιακής εμπειρίας που συνοδεύονται από διάφορα εγχειρίδια εγκατάστασης R32 / R290 κλιματισμού. Τα πιο πλήρη εγχειρίδια εταιριών, που αναφέρονται στις προφυλάξεις ασφάλειας R32 / R290 μπορείτε να βρείτε εδώ: Inventor, TCL
--------------------------------
Όλες οι πληροφορίες, από οποιαδήποτε εταιρία και να προέρχονται, όταν αναφέρονται σε εγκαταστάσεις R32/R290 λειτουργούν προσθετικά.